Echtscheiding mediator inschakelen?
Bel vrijblijvend: 0412 - 79 90 46
Home > Alimentatie
briefjes geld als symbool voor alimentatie

Alimentatie regelen in Oss

Alimentatie rechten en plichten in Oss

Als u gaat trouwen kiest u ervoor om voor elkaar te zorgen. Deze zogenaamde zorgplicht blijft bestaan als u gaat scheiden. In de meeste gevallen zult u daarom bij het uit elkaar gaan met alimentatie te maken krijgen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen kinderalimentatie en partneralimentatie.

Kinderalimentatie

Kinderalimentatie is bedoeld om beide ouders mee te laten betalen voor de zorg van de kinderen, ook al wonen ze voornamelijk bij de ene ouder. De insteek van kinderalimentatie is dat de welstandssituatie voor de kinderen na een scheiding niet verandert. U kunt zelf afspraken maken met uw ex-partner over de hoogte of de vorm van deze alimentatie. Wanneer u samen niet tot een overeenstemming kunt komen, zal de rechter de hoogte van de alimentatie bepalen. Hierbij stelt de rechter altijd het belang van de kinderen voorop.

Partneralimentatie

Partneralimentatie komt tot stand wanneer de inkomens van de ex-partners sterk verschillen. Door de onderhoudsplicht is de meest verdienende partner dan verplicht om de ander financieel te ondersteunen in het levensonderhoud. Op basis van het inkomen moeten er juiste afspraken worden gemaakt die vervolgens worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant.

Professionele hulp bij alimentatie in Oss

Wilt u meer weten over wat uw rechten en plichten zijn met betrekking tot alimentatie? Onze scheidingspraktijk in Oss kan u hier uitgebreid over informeren en bij begeleiden. Neem direct contact met ons op door te bellen naar 0412 - 79 90 46.