Echtscheiding mediator inschakelen?
Bel vrijblijvend: 0412 - 79 90 46
Home > Mediation
puzzelstukjes samenvoegen als symbool voor mediation

Mediation in Oss

Wat is mediation?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij een onafhankelijke bemiddelaar wordt ingeschakeld om twee partijen te helpen bij het oplossen van een geschil. Bij een echtscheiding komt het er op neer dat de mediator de ex-partners begeleidt om een goede oplossing te vinden voor alle zaken die geregeld moeten worden. Bij echtscheidingsmediation kiezen mensen ervoor om mét elkaar te scheiden en niet tegen elkaar.

De rol van de mediator

Niet iedereen kan zomaar als onafhankelijke bemiddelaar optreden in een dergelijke situatie. Een mediator heeft een gedegen opleiding om op een effectieve manier in te spelen op het conflict tussen de partijen. Alleen met de juiste training en ervaring kan een mediator ervoor zorgen dat de juiste vraag beantwoord wordt. Het gaat dan niet om de vraag wie gelijk heeft of wie de sterkste is, maar om de vraag hoe de twee partijen er gezamenlijk uit kunnen komen.

De voordelen van mediation

Echtscheidingsmediation kent vele voordelen ten opzichte van scheiden met behulp van één of twee advocaten. Hieronder de voordelen van mediation op een rij:

  • goede communicatie onderling
  • betere basis voor de toekomst
  • beter voor de kinderen
  • sneller dan een proces
  • aandacht voor de emotionele kant
  • goedkoper dan scheiden via een advocaat

Mediation is bovendien geschikt voor wijzigingen of onenigheid ná een echtscheiding of als u uit elkaar gaat zonder dat u getrouwd bent. Woont u in Oss of in de nabije omgeving van Oss en wilt u meer weten over de werkwijze? Of wilt u direct een afspraak maken voor een kosteloos kennismakingsgesprek? Bel dan naar 0412 - 79 90 46.